MENU
nl

NIEUW houten infill materiaal

BROCKFILL BROCHURE

brockfill-brochure-2018-nl.pdf (7,62 MB)

EINDELIJK, EEN NIEUW HOUTEN INFILL-MATERIAAL TER VERVANGING VAN DE SBR RUBBERKORRELS.

Sinds 2004 onderzoekt BROCK, als pionier in de sportindustrie, de veiligheid van sporters en de milieueffecten van kunstgras.

BROCK was de eerste die het Cradle to Cradle certificaat ontving voor de basissystemen, de shockpad panelen. Ook was BROCK de eerste die 20 jaar garantie bood; de eerste die in Amerika educatieve lessen gaf aan ontwerpers en wetenschappers én de allereerste (en nog steeds de enige) die met een shockpad de sporters het beste beschermt tegen hoofdletsel.

Tijdens diverse studies vonden sporters natuurlijk gras beter dan kunstgras. Echter kregen kunstgrasvelden met een shockpad over het algemeen toch de voorkeur. Wat bleek: het minst geprefereerde systeem van sporters is het kunstgras dat direct over steen geïnstalleerd wordt. Ook werd met studies aangetoond dat 1 op de 5 hersenschuddingen ontstaan wanneer het hoofd het oppervlak raakt. Letsel aan de onderbenen komt vaker voor op gebruikelijk kunstgras dan op natuurlijk gras. Dit alles zorgt voor een paradigmaverschuiving in het denken over de veiligheid van kunstgras en waarom het zo essentieel is dat een product zo goed mogelijk natuurlijk gras nabootst. Sporters kiezen hier namelijk zelf voor!

SPORTERS KIEZEN ER ZELF VOOR!

BROCK nam de uitdaging aan om een ​​systeem te creëren dat aanvoelt als natuurlijk gras. Dit betekende, het vervangen van het component die sporters het meeste haten: de rubberkorrels. Het is te warm, het ruikt, het is te schurend, het is onstabiel onder de voeten en het is milieuonvriendelijk. Naarmate de opwarming van de aarde doorgaat, zullen ook de oppervlakken letterlijk (straks) te warm worden om op te spelen.

IN EEN WERELD DIE STEEDS WARMER WORDT, IS HET TIJD OM (AF) TE KOELEN.

Vanaf 2015 is het BROCK-team gaan samenwerken met: een gespecialiseerde groep universiteiten, sporttest laboratoria, PhD-wetenschappers, ingenieurs, tuinbouwers en verschillende sportwetenschappers om met een oplossing te komen voor deze problemen. En zoals men van BROCK gewend is, zijn op alle gebieden testen gedaan en met succes!

NU IS ER ALS EERSTE OP DE MARKT: EEN DUURZAAM, KOEL EN BETAALBAAR INFILL MATERIAAL MET DE BESTE RESULTATEN EN PRESTATIES, SPECIAAL ONTWORPEN VOOR SPORTERS. EN HET IS 100% BIOLOGISCH.

DUURZAAM VERBOUWD

NIET-GIFTIG + KOELT HET VELD + BESTE SPORTPRESTATIES + GEEN IRRIGATIE VEREIST + DUURZAAM VERBOUWD IN DE VS + SNELLE DRAINAGE

AFKOMSTIG VAN DUURZAME BOOMKWEKERIJEN: EEN OVERVLOEDIGE, HERNIEUWBARE HULPBRON UIT DE VS.

BROCKFILL IS WERKELIJK OP ALLES GETEST...

TRACTIE

De mens ontwikkelt zich op natuurlijke oppervlakken en niet op een instabiel veld dat onderhevig is aan verandering door opspringende rubberkorrels. BrockFill voelt aan als natuurlijk gras onder de voeten en valt binnen het optimale tractiebereik volgens FIFA 2-STAR zonder de veranderlijkheid in energierestitutie van (terugverende) rubberkorrels.

VERMINDERD OPSPATTEND WATER

Het (be)houden van infill-materiaal in kunstgras is van essentieel belang; dus hoe minder opspattend water, hoe beter. Bij BrockFill komt in vergelijking met ander infill-materiaal het minst opspattend water voor wanneer het droog is en is het zelfs beter als het vochtig is.

WEERSTAND

Naast klachten over de warme temperaturen op een veld, klagen sporters voornamelijk over schaafwonden met kunstgras. Onafhankelijke tests van Labosport hebben de warmte gemeten die wordt gegenereerd met een apparaat die representatief staat aan de massa en snelheid van een sporter. BrockFill heeft de laagste hittescore. Dit betekent dat het schuren/ sliden over het oppervlak het minste effect heeft op de sporter in vergelijking met ander infill-materiaal. Sterker nog, de resultaten zijn beter wanneer BrockFill vochtig is.

VERKOELEND

BrockFill is aanzienlijk een koeler infill-materiaal dan rubberkorrels en vereist geen bewatering. Elk BrockFill-deeltje is van nature hydrofiel, het absorbeert regenwater en condensatie tot in de kern en dus niet alleen op het oppervlak. Vocht wordt dan langzaam afgegeven voor langdurige koeling. Ook wordt BrockFill zwaarder in gewicht zodra het nat is, zodat het niet drijft of migreert zoals kurk.

WATERABSORBEREND

De video laat de hydrofiele aard van BrockFill-deeltjes zien en hun connectie met water. Merk op hoe snel het de druppel absorbeert: dit geeft een langdurig verkoelend effect op het veld. BrockFill absorbeert zelfs vocht uit de lucht in vochtige klimaten en hydrateert zichzelf, zelfs als er geen regen is. Dit is belangrijk om het veld en sporters koel(er) te houden, vooral op plaatsen waar zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid hoog zijn.

DUURZAAMHEID

BrockFill is een extreem duurzaam organisch materiaal. Na 20.000 Lisport-cycles blijven de afmetingen van de deeltjes vrijwel ongewijzigd. Bovendien verbeteren de deeltjes na verloop van tijd. Door het slijten van de buitenkant worden ze gladder!

DRAINEREND

Zoals alle BROCK-producten heeft BrockFill een hogere doorlaatbaarheid dan het kunstgras zelf. Wanneer het systeem in kunstgras wordt getest, draineert het meer dan 50” per uur. Zelfs na 8 jaar (gesimuleerd) gebruik zonder onderhoud, voldoet het veld nog steeds aan de vereisten van de internationale drainage-standaard. (Het veld moet vooralsnog wel onderhouden worden!)

VEILIGHEID VAN DE SPELER

Het BrockFill-systeem maakt gebruik van BROCK-shockpads om optimale energieopname en valbescherming te bieden, terwijl het veld stevig blijft om op te rennen: iets wat een zand- en rubberkorrel-veld over steen niet kan bereiken.

... EN MET ALLES GETEST, BEDOELEN WIJ:

 • Kritische valhoogte

 • Gmax-test

 • Permeabiliteit in het systeem

 • Schokabsorptie

 • Energierestitutie

 • Rotatieweerstand

 • Verticale vervorming

 • Bal stuit / schuine bal terugkaatsing

 • Bal rol

 • Ontvlambaarheid

 • Bal met opspattend water

 • Temperatuur

 • Duurzaamheid

 • Dichtheid bij verschillende vochtgehaltes

 • Permeabiliteit (alleen materiaal)

 • Alle soorten pesticiden

 • Alle soorten herbiciden

 • Uitloogbare pesticiden

 • Uitloogbare metalen

 • Alle soorten metalen

 • Zeswaardig chroom

 • Schimmelgroei

 • Bacteriegroei

 • Freeze-Thaw-Cycles

 • Insectenbestendigheid

 • UV-bestendig

 • Flotatie/ drijven

 • Schuren/ ‘sliding-gevolgen’

 • Alle rapporten zijn op aanvraag beschikbaar.

TEST-VIDEO

DE WETENSCHAP HEEFT HET BEWEZEN.

De introductie van zand- en rubberkorrels eind jaren ’90 was een belangrijke sprong voorwaarts voor kunstgras sportsystemen in vergelijking met de originele nylongras. Deze systemen zijn veelvuldig gebruikt, maar de tekortkomingen in het ontwerp, de prestaties, de milieu-impact en de veiligheid mogen niet langer worden vergeten. De producten, lang aangeprezen als ‘shock-pad-vrij’, bieden niet het veilige oppervlak die sporters verdienen. Ze creëren stinkende, gevaarlijke en warme omgevingen die leiden tot brandwonden, blaren en hitte-uitputting. Ook kan rubber een onnatuurlijk, terugverend gevoel creëren dat zorgt voor instabiliteit dat weer bijdraagt ​​aan vermoeidheid, gewrichtsklachten en overige sportblessures. Over het afval en de verwijdering van rubberkorrels wordt veelvuldig gesproken. Daarbij lopen de temperaturen van een standaard sportveld op tot wel 80 graden Celsius. Dit is nog warmer dan asfalt! Mede door de veranderingen in ons klimaat zal dit moeten stoppen.

Na jaren van onderzoek, testen en studies heeft BROCK dé oplossing voor een uitstekend speeloppervlak. Nu is het tijd dat de oude systemen hun plaats innemen in de geschiedenis en een pad vrij maken voor de volgende generatie van duurzame systemen voor sporters. Eén die koeler, steviger, veiliger is en letterlijk geen littekens achterlaat.

OP EEN STANDAARD SPORTVELD LOPEN DE TEMPERATUREN OP TOT WEL 80 GRADEN CELSIUS.

DE AMERIKAANSE 'CONSUMER PRODUCTS SAFETY COMMISSION' GEEFT DE VOORKEUR AAN HET GEBRUIK VAN HOUT EN ANDERE MATERIALEN IN PLAATS VAN RUBBERKORRELS VOOR HET CREËREN VAN EEN SCHOKABSORBEREND OPPERVLAK.

ER ZIJN DIVERSE TOEPASSINGEN MOGELIJK VOOR HERGEBRUIKTE AUTOBANDEN, ZOALS: SNELWEGEN, DREMPELS, SPOORWEGEN ET CETERA.