MENU
nl

C2C DUURZAAM ONTWERP

BROCK heeft het concept van afvalverwerking geëlimineerd met zijn innovatieve prestatiesystemen. Wij ontwerpen producten met levenscyclus die veilig zijn voor de menselijke gezondheid en het milieu en die doorlopend kunnen worden hergebruikt.

BROCK maakt gebruik van een eco-effectief ontwerp waarmee fabrikanten en klanten de kwaliteit van de materialen die in een product worden gebruikt, kunnen vieren. Het centrale idee achter dit concept is dat een product zodanig moet worden gecreëerd dat het actief wordt na zijn eerste gebruik.
PowerBase™ is vervaardigd als een interlocking paneelsysteem met het hoogst geplaatste polypropyleen, bekend om zijn levensduur en milieubescherming. Na jaren van gebruik kunnen de panelen gemakkelijk worden verwijderd, gereinigd en klaar zijn om hun volgende leven te starten als een duurzaam materiaal met minimaal gebruik van extra energie of afval. Als alternatief, kunnen de panelen gemakkelijk worden gerecycleerd en opnieuw worden gemaakt in andere kwaliteitsproducten, waardoor de vraag naar nieuwe fossiele brandstoffen wordt verminderd. De meeste vervaardigde materialen zijn hybriden die mengsels van componenten zijn moeilijk of onmogelijk om te redden. Deze materialen zijn simpelweg duurder om te recyclen dan te verwijderen, wat betekent dat ze onvermijdelijk opbranden of in een stortplaats. PowerBase™ is in plaats daarvan een puur niet-toxisch product dat steeds opnieuw gebruikt kan worden.

KWALITEIT

PowerBase™ panelen worden geproduceerd in een iso-gecertificeerde fabriek in Nederland. Constante kwaliteit is daarmee gewaarborgd. De kwaliteit en prestaties van PowerBase™ veranderen niet met de tijd, dus jaren van betrouwbare veiligheid zijn gegarandeerd. BROCK biedt 20 jaar garantie op alle PowerBase™ -producten.

HIC-WAARDE GETEST

De kritische valhoogte of H.I.C. (Head Injury Criterion) is de internationale veiligheidsnorm voor speelplaatsen (ASTM F1292 / EN1177). Deze test bepaalt het risico op hersenletsel als gevolg van een impact op een oppervlak. Het gepatenteerde ontwerp van BROCK van de schokabsorberende noppen op de bodem van elk PowerBase/Play™ -paneel samen met het uniek overlappend verbindingssysteem is speciaal ontworpen voor optimale en consistente HIC-test resultaten met diverse oppervlakte systemen, zoals kunstgras, rubbertegels en EPDM rubber gietvloeren.