MENU
nl

Sportvelden: PowerBase/Pro™

Nauwkeurig
Passend verbindingssysteem zorgt voor stabiliteit
Responsief
Schokabsorberende noppen zorgen voor stijfheid en veiligheid

POWERBASE/PRO™ - DE STANDAARD VOOR KUNSTGRASVELDEN “GREAT TODAY, GREAT TOMORROW”

PowerBase/Pro™ is het duurzaamste product en ontwerp op de markt. PowerBase/Pro™ is het enige prestatie-basissysteem die specifiek ontworpen is voor professionele atleten die spelen op topniveau. De shockpad brengt het veld naar een nieuw niveau van speelbaarheid, veiligheid en levensduur. Door een eenmalige investering in het professionele systeem als de PowerBase/Pro™, bespaar je op vele manieren: de shockpad is een stevig ondersteunde basislaag voor diverse constructies/ ondergronden, er is 20 jaar verzekerde productgarantie en het fungeert als drainage systeem.

POWERBASE/PRO™ BEVORDERD HET BOUWPROCES AANZIENLIJK

Met PowerBase/Pro™ heeft u een stabiele ondergrond, thermische isolatie en gelijkmatige waterafvoer voor kunstgrasvelden. Stenen ondergronden of andere onderplaten bieden niet dezelfde eigenschappen zonder extra materiaal- en arbeidskosten. Met PowerBase/Pro™ zijn er minder graafwerkzaamheden nodig; minder materiaalkosten en veel minder steengebruik en transport. Door het lichte gewicht van de panelen en het eenvoudige ontwerp met het overlappende verbindingssysteem is een snel installatieproces mogelijk.
PowerBase/Pro™ is een systeem voor verticale en horizontale efficiënte drainage.
De verticale doorlatendheid van PowerBase/Pro™ zorgt voor een droog en stabiel oppervlak. De horizontale drainage kanalen zorgen efficiënt voor (regen)waterafvoer om snel de speelbaarheid van het veld terug te krijgen. Simpel gezegd, het BROCK drainage systeem slaagt altijd.
PowerBase/Pro™ is ook een zeer effectieve isolator (R-Value 3.6 / inch) die het oppervlak beschermt tegen vervorming veroorzaakt door vorst.

POWERBASE™ SHOCKPAD - ABSORBEREND VERMOGEN

De PowerBase™ shockpads absorberen de impact van een val om het hoofd en lichaam te ‘beschermen’. Door de producteigenschappen van PowerBase™ wordt de speelbaarheid geëvenaard als het gevoel van spelen op natuurgras. De gebruiker zal zich niet geremd voelen omdat de shockpads zo zijn ontworpen dat het alleen een val absorbeert. “Fast to play on, safer to land on!”

PowerBase™ bereikt het doel van de wens van elke sporter, namelijk: om op een sportoppervlak te spelen die het gevoel van natuurgras nabootst. De groeiende trend voor het plaatsen van een schokabsorberend ondergrond systeem onder kunstgras komt door de vraag naar de beste kwaliteit kunstgrasvelden. Ook besteed de media hier aandacht aan vanwege de zorg voor letsel door het gebruik van kunstgras. De commotie over de rubberkorrels infill heeft ertoe geleid dat nu partijen in de sportindustrie zich graag willen houden aan de gestelde normen om voor de beste kwaliteit kunstgras te kiezen in combinatie met een duurzaam shockpad ondergrond systeem. Dit betekent: meer duurzame vezels; geldbesparing wat betreft de vervangingskosten; een beter fundament en lange levensduur.

DE JUISTE BALANS VAN STIJFHEID EN ZACHTHEID

De PowerBase™ shockpads zorgen voor het stabiliseren van de ondergrond en bescherming tegen vervorming tijdens installatie, onderhoud en gebruik. De PowerBase/Pro™ is zelfs sterk genoeg om het gewicht van voertuigen te dragen tijdens de installatie, voor noodgevallen en onderhoud van het veld.
Het is een ‘zacht’ materiaal dat voor de juiste balans zorgt van vervorming tijdens gebruik, zodat het oppervlak natuurlijk aanvoelt. De vertraagde hersteltijd van het materiaal betekent dat het niet onmiddellijk terugveert zoals rubber, of dat het teveel energie meegeeft aan de atleet.

HET DOEL VAN KUNSTGRAS IS HET EVENAREN VAN NATUURLIJK GRAS

Natuurlijke grond heeft de eigenschap van stabiliteit, stevigheid en het absorberen van de impact van een val. Het herstelt langzaam, zodat het oppervlak niet ‘springerig’ aanvoelt. Geëxpandeerd polypropyleen heeft bovenstaande vergelijkbare eigenschappen en herstelt ‘langzaam’ (paar seconden) tot de oorspronkelijke staat. Rubbers en schuim herstellen zich onmiddellijk, waardoor ze voor meer ‘vering’ op het veld zorgen. Tijdens gebruik voelt het veld tevens zacht aan.